Nuffnang

Sunday, 3 June 2012

Worldwide Landfills Park in Puchong....

hai semua.....
okey sekarang aq nak share ttg sebuah taman nh....
asalnya tempat nh adalah tempat pelupusan sampah selama belasan  tahun lamanya kalau tak silap la....
sekarang tempat ni telah dijadikan taman untuk jogging, tempat beriadah bersama keluarga tempat utk para2 remaja atau seseorang yang minat dgn 'mountain bike' kat sini ade trek mountain bike... huhuhu3... dan untuk berbasikal biase pun ade jugak.... nak maen golf pun boleh sebab ade padang golf mini kat sini dan macam2 lagi ade....

and this is the pics of Worldwide Landfills Park.....

kat bawah bukit.... baru nak start naek atas
hehehe that is my cousin farah... hehe2.. "hope u don't mine I'm upload ur pic..."

HERE WE GO.....

mesti semua tertanya-tanya kemana semua sampah pergi kan??  huhu nh kan asalnye BUKIT SAMPAH...
sampah2 yang dah reput or dh lama telah mengeluarkan satu gas iaitu gas mentana not ATHENA hehehe... teringat pulak kat cerita korea Athena best la cita tu penuh dgn aksi yg mendebarkan....
okey2 back to our story gas mentana ini seterusnya dikumpulkan di satu tempat dan kuasa eletrik dapat dijana dan dijangka mampu menjana kuasa eletrik selama 10tahun....huhuhu...
gas mentana ini dialirkan melalui wayar2 hitam yg tebal ke pusat operasi di dalam taman ini...
berhampiran dengan bilik operasi tu kita tak boleh merokok atau membuat panggilan telefon coz it dangerous.....

kau orang mesti fikir yang korang akan nampak sampah dan panoramanya dipenuhi oleh sampah-sarap kan???
jgn fikir begitu yew... kerana kat sini tak de satu sampah pun.. malahan tempat ni dipenuhi dengan pokok-pokok yang menhijau dan pihak berkuasa jugak ada menanam pokok-pokok pisang, tembikai mini dan banyak lagi pokok-pokok yang aq tak kenal....

this is fatin my cousin and dua orang kat blakang tu cousin I jugak
hehehe3... setelah mengharungi 2-3km kita orang sampai jugak kat puncak bukit nh...
see... did u find any rubbish here?? no right??? just a green tree everywhere and the air was so fresh!! I love it....

yang nh panorama kat ats bukit ni.... okla... dapat tengok semua bangunan kat area ni...
padang golf mini yang aq cakap td ade kat sini jugak tp terlupa pulak nak ambil gambar...
ape kata korang datang dan tengok sendiri ape yang ade kat sini... huh best walau penat sikit jew.... jgn lupa bawak mineral water yew,,, takut dahaga la katakan... n no need to worry kat ats nh ade taman permainan, pondok untuk rehat-rehat tp xde booth2 jualan lew...dan INGAT kat sini kita dilarang sekali kali merosakan tanaman....so jagan gatal2 pergi petik daun2 kat sini kalau sanggup bayar RM15000 silakan berbuat demikian yew tuan-tuan dan puan-puan sekalian...

okla... da lewat ni... aq nak g shopping jap....bye2..

p/s: hargailah alam sekitar dan peliharalah ia sebelum ia termusnah dan mengakibatkan bayak keburukan terhadap kita ok...<3  next entry I will story to u all about PALACE...hehehe2.. sumber : http://khairulasrol.blogspot.com/2011/08/cara-nak-letak-button-like-facebook-kat_24.html#ixzz1yhy87mt8 Under Creative Commons License: Attribution

3 comments:

Leena (cenccia) said...

hehe.. nice lin ! keep it up !

nurul adhlin said...

I'm keep doing the bes my SIFU... hehehe3..

Farhanna Suharman said...

dekat mana ye area ni.

Nuffnang