Nuffnang

Sunday, 17 June 2012

Old Castle

Part 2...


okey jom kita sambung cerita kita...

aq pergi istana ni bcoz ade kempen "Raja Kita" so, dalam kempen ni diaorg nak memperkenalkan tradisi raja kita kepada rakyat jelata dan juga pelancong2 asing......

 okey, ini dia setelah 300m berjalan dr pada pintu masuk utama akhirnya kami sampai ke tempat kediaman Agong... aq excited gila la bila nak masuk istana ni... dalam fikiran dh terbayang2 bilik tidur Raja, tepat bersantap, n tandas and so on......

TAPI, kitaorg tak boleh masuk pun dlm rumah diaorg kita org just blh masuk dekat balairung seri jew......
kecewa u all X(

panorama berhadapan dgn balairung seri....

ooo... if I'am a PRINCESS....
okey angan2 mat jening yew u alllsss...

okeh... dat boyzz is my cousin just ignore him hehehehe ok kat blakng sana korang nmpk tak??
hah tu la baju yg dipakai oleh Yg  Di-Pertuan Agong tau...

okeyhh u allzzzss, niey baju wife dia with the crown... OMG!! i love the crown... baju nh di jahit dgn benang bersalut emas tau.... cantik sgt2...


okeyy ni pulak jam Yg Dipertuan Agong tau,,... jenama dia?? Hah seangkatan dgn Tag Heur tau... may b mahal lg kut.... ntah la...

hah yg ni kalau tak ingat la ape nama dia tp ia diperbuat drpd emas u allz 100% golg okeyhh...

okey  yg ni tepak sireh juga 100% drpd emas yew...

okey u allz setakat ni dulu yew,... sorry klau pic x cantik coz I'm only snap it by my phone...

to be continued.........XD




sumber : http://khairulasrol.blogspot.com/2011/08/cara-nak-letak-button-like-facebook-kat_24.html#ixzz1yhy87mt8 Under Creative Commons License: Attribution

Saturday, 16 June 2012

Old Castle

Assalaualaikumm..... <3
long time no see ah???
okeh I'm a  students okeyy......  I didn't have a enough time to update my blog.....

so, here we go!! as I had promised I will talk about PALACE.....

  haven't u see this  before??

hah??? no??...
okehla let me story morry to u all la okeyy,...

during my semester break last... uhuk2 ayt macm nak wak esei bi masa darjah 6 jew... huhu2.. biasela I budak baru belaja ma.....

ok back to our story...
kawan2 yg dihormati sekalian aq telah ke Istana Negara yg lama puye yew... kira2 3 minggu lepas rasanye...
ntahla lupa dh bila pegi...

aq excited giler mase nak pg sini bagun awal pagi lagi tau u all..
sesampai sana OLANG BANYAK LAMAI MA.....
not only MALAYSIANS okehh... FOREIGNER pun ade ma.. such as thai people, omputih, indonesian, n owg mane pun aq tak kenal la.... 2 jew yg aq tau diaorg puye kerakyatan..

okey2... jgn marah yew... melencong skit...

ini dia istana kita... huhu...

to be continued..... sumber : http://khairulasrol.blogspot.com/2011/08/cara-nak-letak-button-like-facebook-kat_24.html#ixzz1yhy87mt8 Under Creative Commons License: Attribution

Sunday, 3 June 2012

Worldwide Landfills Park in Puchong....

hai semua.....
okey sekarang aq nak share ttg sebuah taman nh....
asalnya tempat nh adalah tempat pelupusan sampah selama belasan  tahun lamanya kalau tak silap la....
sekarang tempat ni telah dijadikan taman untuk jogging, tempat beriadah bersama keluarga tempat utk para2 remaja atau seseorang yang minat dgn 'mountain bike' kat sini ade trek mountain bike... huhuhu3... dan untuk berbasikal biase pun ade jugak.... nak maen golf pun boleh sebab ade padang golf mini kat sini dan macam2 lagi ade....

and this is the pics of Worldwide Landfills Park.....

kat bawah bukit.... baru nak start naek atas
hehehe that is my cousin farah... hehe2.. "hope u don't mine I'm upload ur pic..."

HERE WE GO.....

mesti semua tertanya-tanya kemana semua sampah pergi kan??  huhu nh kan asalnye BUKIT SAMPAH...
sampah2 yang dah reput or dh lama telah mengeluarkan satu gas iaitu gas mentana not ATHENA hehehe... teringat pulak kat cerita korea Athena best la cita tu penuh dgn aksi yg mendebarkan....
okey2 back to our story gas mentana ini seterusnya dikumpulkan di satu tempat dan kuasa eletrik dapat dijana dan dijangka mampu menjana kuasa eletrik selama 10tahun....huhuhu...
gas mentana ini dialirkan melalui wayar2 hitam yg tebal ke pusat operasi di dalam taman ini...
berhampiran dengan bilik operasi tu kita tak boleh merokok atau membuat panggilan telefon coz it dangerous.....

kau orang mesti fikir yang korang akan nampak sampah dan panoramanya dipenuhi oleh sampah-sarap kan???
jgn fikir begitu yew... kerana kat sini tak de satu sampah pun.. malahan tempat ni dipenuhi dengan pokok-pokok yang menhijau dan pihak berkuasa jugak ada menanam pokok-pokok pisang, tembikai mini dan banyak lagi pokok-pokok yang aq tak kenal....

this is fatin my cousin and dua orang kat blakang tu cousin I jugak
hehehe3... setelah mengharungi 2-3km kita orang sampai jugak kat puncak bukit nh...
see... did u find any rubbish here?? no right??? just a green tree everywhere and the air was so fresh!! I love it....

yang nh panorama kat ats bukit ni.... okla... dapat tengok semua bangunan kat area ni...
padang golf mini yang aq cakap td ade kat sini jugak tp terlupa pulak nak ambil gambar...
ape kata korang datang dan tengok sendiri ape yang ade kat sini... huh best walau penat sikit jew.... jgn lupa bawak mineral water yew,,, takut dahaga la katakan... n no need to worry kat ats nh ade taman permainan, pondok untuk rehat-rehat tp xde booth2 jualan lew...dan INGAT kat sini kita dilarang sekali kali merosakan tanaman....so jagan gatal2 pergi petik daun2 kat sini kalau sanggup bayar RM15000 silakan berbuat demikian yew tuan-tuan dan puan-puan sekalian...

okla... da lewat ni... aq nak g shopping jap....bye2..

p/s: hargailah alam sekitar dan peliharalah ia sebelum ia termusnah dan mengakibatkan bayak keburukan terhadap kita ok...<3  next entry I will story to u all about PALACE...hehehe2.. sumber : http://khairulasrol.blogspot.com/2011/08/cara-nak-letak-button-like-facebook-kat_24.html#ixzz1yhy87mt8 Under Creative Commons License: Attribution

Thursday, 31 May 2012

cik meoiww...!!! X(

haloo....XD
semalam masa balik dari taman I found this little kitty 'little kew???'
huhu3 kucing nh lari tetiba dari rumah dia n mengesel2 kat kaki saya...
truly I'm not cat lover... tapi bila dia mengesel2 tetiba rasa macam best jew...
but when I want to snap it pic he didn't want... he was SHY!!! huhu3...

AND THIS IS STORY ABOUT 'CAT'
my ex-roomate elina dia suka giler2 kat kucing nh... sampai sanggup peluk2...
huhu ade satu hari 2 dia bawak masuk kucing and letak atas katil aq... mula2 tu aq x perasan tp lama2 tu elina dan roomate aq sorang lagi duk gelak2 aq pun pelik la so aq tye diaorang apesal korang gelak nh...
dio orang selamba nye tunjuk kucing yg diaorang letak ats katil aq tu... aq terus menjerit n said

"leena, bawak keluar kucing tu!!"

lepas 2 dia cakap

"nop, xnak la lin biar la dia kat situ..."

then, aq nh yang sememangnye x suka kucing (bukan takut yew)

"baik ko ambik na kalau x aku baling kucing nh"

huhuhu nasib baek cik leena kita nh bawak kucing tu keluar....

BUT!!!
beberapa hari kemudian dia bawak balik anak beranak kucing pulak....
memangla anak2 kucing tu comel but aq x suka la dgan cik nyeo2 tu...
aq x bagi leena n azivita bawak masuk ahli keluarga nyeo2 tu dalam bilik aq tp dia org puye la pujuk rayu till aq speechless... pas 2 aq pun izinkan la... tapi, kena pastikan yg nyeo2 tu ade tempat diaorang sdiri... so kita orang pun ambik kotak kokocrunch cik leena puye then built the cat house!! huh first time bangga jadi student engineering sebab dapat bina rumah untuk cik nyeo2...
tp satu hari jew eh tak2 satu malam jew aq dapat tahan duduk dgn cik nyeo2 tu... keesokan harinye aq ambik cik nyeo2 tu n rumah dia 2... letak kat rak kasut luar bilik huhuhu.... jahatkan aq??? huhu sian cik nyeo2 tu... tapi nak buat camne aq mmg kureng sikit dgn spesis nh masa tu....
mulanye, cik leena kita tu duk pot pet pot pet jugak.... tapi aq wak x dgar jew.. n cakap :

"na aq x leh la dgn spesis nh"

nasib baek dia dgar yew....
tp cik nyeo2 tu sajew jew dengki dgn aq tiap kali pintu bilik dibuka tiap kali 2 la dia org mengattalll masuk bilik aq n maen dgn mak angkat diaorg cik leena kita 2... aq hehehehe sorry la kalau nak belai cium macm cik leena buat tu... GELI lol!!

tp makanan aq bagi tau aq masih lagi BERPERIKEMABUSIAAN tau...
selepas kita orang pilang dari cuti raye rasenye kucing 2 hilang ke mati ntah lew..
x pon ade keluarga angkt ambk dia kut...huhu2 aq bersyukur sgt2...
tp tu sementara jew... pas 2 ntah cik nyeo2 mane ntah dia punggah bwak balik huhu2....
tp x kekal lame la dia org lari...
maybe x suka aq kut....


tapi 2 dulu skrg nh mnat la jugak dkat semua cik nyeo2 yg cute2 tu... huhuhu jasa cik leena la nh da tau aq x minat tp still rekomen cik nyeo2 kat ku...


p/s:  huhu kalau kita x suka sesuatu jgn la sampai benci sgt2 yew nanti kita akn jadi suka sgt2 kat benda 2... hehehe...


sumber : http://khairulasrol.blogspot.com/2011/08/cara-nak-letak-button-like-facebook-kat_24.html#ixzz1yhy87mt8 Under Creative Commons License: Attribution

Nuffnang