Nuffnang

Thursday, 31 May 2012

cik meoiww...!!! X(

haloo....XD
semalam masa balik dari taman I found this little kitty 'little kew???'
huhu3 kucing nh lari tetiba dari rumah dia n mengesel2 kat kaki saya...
truly I'm not cat lover... tapi bila dia mengesel2 tetiba rasa macam best jew...
but when I want to snap it pic he didn't want... he was SHY!!! huhu3...

AND THIS IS STORY ABOUT 'CAT'
my ex-roomate elina dia suka giler2 kat kucing nh... sampai sanggup peluk2...
huhu ade satu hari 2 dia bawak masuk kucing and letak atas katil aq... mula2 tu aq x perasan tp lama2 tu elina dan roomate aq sorang lagi duk gelak2 aq pun pelik la so aq tye diaorang apesal korang gelak nh...
dio orang selamba nye tunjuk kucing yg diaorang letak ats katil aq tu... aq terus menjerit n said

"leena, bawak keluar kucing tu!!"

lepas 2 dia cakap

"nop, xnak la lin biar la dia kat situ..."

then, aq nh yang sememangnye x suka kucing (bukan takut yew)

"baik ko ambik na kalau x aku baling kucing nh"

huhuhu nasib baek cik leena kita nh bawak kucing tu keluar....

BUT!!!
beberapa hari kemudian dia bawak balik anak beranak kucing pulak....
memangla anak2 kucing tu comel but aq x suka la dgan cik nyeo2 tu...
aq x bagi leena n azivita bawak masuk ahli keluarga nyeo2 tu dalam bilik aq tp dia org puye la pujuk rayu till aq speechless... pas 2 aq pun izinkan la... tapi, kena pastikan yg nyeo2 tu ade tempat diaorang sdiri... so kita orang pun ambik kotak kokocrunch cik leena puye then built the cat house!! huh first time bangga jadi student engineering sebab dapat bina rumah untuk cik nyeo2...
tp satu hari jew eh tak2 satu malam jew aq dapat tahan duduk dgn cik nyeo2 tu... keesokan harinye aq ambik cik nyeo2 tu n rumah dia 2... letak kat rak kasut luar bilik huhuhu.... jahatkan aq??? huhu sian cik nyeo2 tu... tapi nak buat camne aq mmg kureng sikit dgn spesis nh masa tu....
mulanye, cik leena kita tu duk pot pet pot pet jugak.... tapi aq wak x dgar jew.. n cakap :

"na aq x leh la dgn spesis nh"

nasib baek dia dgar yew....
tp cik nyeo2 tu sajew jew dengki dgn aq tiap kali pintu bilik dibuka tiap kali 2 la dia org mengattalll masuk bilik aq n maen dgn mak angkat diaorg cik leena kita 2... aq hehehehe sorry la kalau nak belai cium macm cik leena buat tu... GELI lol!!

tp makanan aq bagi tau aq masih lagi BERPERIKEMABUSIAAN tau...
selepas kita orang pilang dari cuti raye rasenye kucing 2 hilang ke mati ntah lew..
x pon ade keluarga angkt ambk dia kut...huhu2 aq bersyukur sgt2...
tp tu sementara jew... pas 2 ntah cik nyeo2 mane ntah dia punggah bwak balik huhu2....
tp x kekal lame la dia org lari...
maybe x suka aq kut....


tapi 2 dulu skrg nh mnat la jugak dkat semua cik nyeo2 yg cute2 tu... huhuhu jasa cik leena la nh da tau aq x minat tp still rekomen cik nyeo2 kat ku...


p/s:  huhu kalau kita x suka sesuatu jgn la sampai benci sgt2 yew nanti kita akn jadi suka sgt2 kat benda 2... hehehe...


sumber : http://khairulasrol.blogspot.com/2011/08/cara-nak-letak-button-like-facebook-kat_24.html#ixzz1yhy87mt8 Under Creative Commons License: Attribution

Nuffnang