Nuffnang

Sunday, 17 June 2012

Old Castle

Part 2...


okey jom kita sambung cerita kita...

aq pergi istana ni bcoz ade kempen "Raja Kita" so, dalam kempen ni diaorg nak memperkenalkan tradisi raja kita kepada rakyat jelata dan juga pelancong2 asing......

 okey, ini dia setelah 300m berjalan dr pada pintu masuk utama akhirnya kami sampai ke tempat kediaman Agong... aq excited gila la bila nak masuk istana ni... dalam fikiran dh terbayang2 bilik tidur Raja, tepat bersantap, n tandas and so on......

TAPI, kitaorg tak boleh masuk pun dlm rumah diaorg kita org just blh masuk dekat balairung seri jew......
kecewa u all X(

panorama berhadapan dgn balairung seri....

ooo... if I'am a PRINCESS....
okey angan2 mat jening yew u alllsss...

okeh... dat boyzz is my cousin just ignore him hehehehe ok kat blakng sana korang nmpk tak??
hah tu la baju yg dipakai oleh Yg  Di-Pertuan Agong tau...

okeyhh u allzzzss, niey baju wife dia with the crown... OMG!! i love the crown... baju nh di jahit dgn benang bersalut emas tau.... cantik sgt2...


okeyy ni pulak jam Yg Dipertuan Agong tau,,... jenama dia?? Hah seangkatan dgn Tag Heur tau... may b mahal lg kut.... ntah la...

hah yg ni kalau tak ingat la ape nama dia tp ia diperbuat drpd emas u allz 100% golg okeyhh...

okey  yg ni tepak sireh juga 100% drpd emas yew...

okey u allz setakat ni dulu yew,... sorry klau pic x cantik coz I'm only snap it by my phone...

to be continued.........XD




sumber : http://khairulasrol.blogspot.com/2011/08/cara-nak-letak-button-like-facebook-kat_24.html#ixzz1yhy87mt8 Under Creative Commons License: Attribution

Saturday, 16 June 2012

Old Castle

Assalaualaikumm..... <3
long time no see ah???
okeh I'm a  students okeyy......  I didn't have a enough time to update my blog.....

so, here we go!! as I had promised I will talk about PALACE.....

  haven't u see this  before??

hah??? no??...
okehla let me story morry to u all la okeyy,...

during my semester break last... uhuk2 ayt macm nak wak esei bi masa darjah 6 jew... huhu2.. biasela I budak baru belaja ma.....

ok back to our story...
kawan2 yg dihormati sekalian aq telah ke Istana Negara yg lama puye yew... kira2 3 minggu lepas rasanye...
ntahla lupa dh bila pegi...

aq excited giler mase nak pg sini bagun awal pagi lagi tau u all..
sesampai sana OLANG BANYAK LAMAI MA.....
not only MALAYSIANS okehh... FOREIGNER pun ade ma.. such as thai people, omputih, indonesian, n owg mane pun aq tak kenal la.... 2 jew yg aq tau diaorg puye kerakyatan..

okey2... jgn marah yew... melencong skit...

ini dia istana kita... huhu...

to be continued..... sumber : http://khairulasrol.blogspot.com/2011/08/cara-nak-letak-button-like-facebook-kat_24.html#ixzz1yhy87mt8 Under Creative Commons License: Attribution

Sunday, 3 June 2012

Worldwide Landfills Park in Puchong....

hai semua.....
okey sekarang aq nak share ttg sebuah taman nh....
asalnya tempat nh adalah tempat pelupusan sampah selama belasan  tahun lamanya kalau tak silap la....
sekarang tempat ni telah dijadikan taman untuk jogging, tempat beriadah bersama keluarga tempat utk para2 remaja atau seseorang yang minat dgn 'mountain bike' kat sini ade trek mountain bike... huhuhu3... dan untuk berbasikal biase pun ade jugak.... nak maen golf pun boleh sebab ade padang golf mini kat sini dan macam2 lagi ade....

and this is the pics of Worldwide Landfills Park.....

kat bawah bukit.... baru nak start naek atas
hehehe that is my cousin farah... hehe2.. "hope u don't mine I'm upload ur pic..."

HERE WE GO.....

mesti semua tertanya-tanya kemana semua sampah pergi kan??  huhu nh kan asalnye BUKIT SAMPAH...
sampah2 yang dah reput or dh lama telah mengeluarkan satu gas iaitu gas mentana not ATHENA hehehe... teringat pulak kat cerita korea Athena best la cita tu penuh dgn aksi yg mendebarkan....
okey2 back to our story gas mentana ini seterusnya dikumpulkan di satu tempat dan kuasa eletrik dapat dijana dan dijangka mampu menjana kuasa eletrik selama 10tahun....huhuhu...
gas mentana ini dialirkan melalui wayar2 hitam yg tebal ke pusat operasi di dalam taman ini...
berhampiran dengan bilik operasi tu kita tak boleh merokok atau membuat panggilan telefon coz it dangerous.....

kau orang mesti fikir yang korang akan nampak sampah dan panoramanya dipenuhi oleh sampah-sarap kan???
jgn fikir begitu yew... kerana kat sini tak de satu sampah pun.. malahan tempat ni dipenuhi dengan pokok-pokok yang menhijau dan pihak berkuasa jugak ada menanam pokok-pokok pisang, tembikai mini dan banyak lagi pokok-pokok yang aq tak kenal....

this is fatin my cousin and dua orang kat blakang tu cousin I jugak
hehehe3... setelah mengharungi 2-3km kita orang sampai jugak kat puncak bukit nh...
see... did u find any rubbish here?? no right??? just a green tree everywhere and the air was so fresh!! I love it....

yang nh panorama kat ats bukit ni.... okla... dapat tengok semua bangunan kat area ni...
padang golf mini yang aq cakap td ade kat sini jugak tp terlupa pulak nak ambil gambar...
ape kata korang datang dan tengok sendiri ape yang ade kat sini... huh best walau penat sikit jew.... jgn lupa bawak mineral water yew,,, takut dahaga la katakan... n no need to worry kat ats nh ade taman permainan, pondok untuk rehat-rehat tp xde booth2 jualan lew...dan INGAT kat sini kita dilarang sekali kali merosakan tanaman....so jagan gatal2 pergi petik daun2 kat sini kalau sanggup bayar RM15000 silakan berbuat demikian yew tuan-tuan dan puan-puan sekalian...

okla... da lewat ni... aq nak g shopping jap....bye2..

p/s: hargailah alam sekitar dan peliharalah ia sebelum ia termusnah dan mengakibatkan bayak keburukan terhadap kita ok...<3  next entry I will story to u all about PALACE...hehehe2.. sumber : http://khairulasrol.blogspot.com/2011/08/cara-nak-letak-button-like-facebook-kat_24.html#ixzz1yhy87mt8 Under Creative Commons License: Attribution

Nuffnang